10 yıllık eşi Volkan Bahçekapılı’dan tek celsede boşanan Buse Terim: Hayat ışığımı yeniden kazandım

Buse Terim geçtiğimiz Mart ayında 10 yıllık eşi Volkan Bahçekapılı’dan tek celsede boşanmıştı.

Kızları için arkadaşlıklarının devam edeceğini söyleyen Terim ve Bahçekapılı, doğum ve mezuniyet günlerinde bir araya gelerek kameralara poz verdi.

“HAYATA YENİDEN BAŞLADIM”

Sosyal medya hesabını aktif kullanan Buse Terim, takipçilerinden gelen soruları yanıtladı.

Özel hayatının nasıl devam ettiğini soran takipçisine Terim, “İyiyim. İyi olmamam için de bir sebep yok. En önemlisi sağlığım yerinde, çocuklarım, dostlarım, ailem yanımda. Bir süreçten geçtim ve hayata yeniden başladım. Unuttuğum şeyleri yeniden yapmaya başladım, yapmadığım veya keşfetmeyi ertelediğim şeyleri yapıyorum. En önemlisi artık daha çok “ben” demeyi öğrendiğim bir dönemdeyim. Kendimi yeniden keşfediyorum da diyebiliriz İçimde unuttuğum enerjimi, hayat ışığımı gazetemagazin’e yánítndım. Bu yüzden de iyoim ve mutluyum” yanıtını verdi.

“ETKİLENMEDİLER DİYEMEM”

“Ayrılık sürecinizi çocuklara nasıl anlattınız? Uzman yardımı aldınız mı?” sorusunu da Terim, “Buna benzer çok fazla soru geldiği için önce bununla başlamak istiyorum. Evet bir uzman yardımı alarak söyledik. En önemli noktanın bu kararı almamızın sebebinin onlar olmadığını vurgulamamız olduğunu söylediler. Çocuklar bazen bu durumlarda kendilerini suçlayabiliyormuş çünkü. Özellikle bu kararı iki yetişkin olarak kendi sebeplerimiz yüzünden aldığımızı anlattık. Anne baba olarak her zaman yanlarında olduğumuzu özellikle vurguladık. Etkilenmediler diyemem ama süreci benim tahminimden daha sakin atlattılar ve şu anda da gayet iyiler” diyerek cevapladı.

“YILLARDIR PSİKOLOJİK DESTEK ALIYORUM”

“Siz psikolojik destek aldınız mı ayrılık sürecinde?” sorusuna yine Terim, “Ben psikolojik destek yıllardır alıyorum. Sadece bu sürece özel almadım, zaten alıyordum, devam ettim, ediyorum. Psikolojik destek almanın insanı inanılmaz pozitif yönde etkileyen çok faydalı bir şey olduğunu düşünüyorum. Hepimizin hayatla ilgili bir sürü kaygısı var. Bize kodlanan yüzlerce duygu var. İnsanın kendiyle yüzleşmesi, kendini tanıması ve sonrasında da güçlenmesi bence en başta terapi süreciyle oluyor. Günümüz dünyasında artık terapinin de bir lüks haline geldiğini anlıyorum ama online terapi platformu gibi bir çok alternatif de var. Bu sebeple herkes hayatında bir kere terapiye gitmeli ve psikolojik destek almalı diye düşünüyorum” dedi.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir