28 Yıl Sonra filmi neden iPhone ile çekildi?

Danny Boyle’un Yeni Filmi 28 Yıl Sonra, iPhone ile Çekildi!

Danny Boyle’un 28 Yıl Sonra filmi, sinemaseverler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor. İki devam filminin yolda olduğu film, iPhone kullanımı ile dikkat çekiyor. Filmde, 20 iPhone’un takıldığı özel ekipmanlar kullanılarak çekimler yapıldı. Peki, film neden iPhone kameralarıyla çekildi?

28 Gün Sonra filmiyle sinema tarihine geçen Boyle, bu sefer iPhone teknolojisine yöneldi. Canon dijital kameralarla çekilen ilk filmdeki ürkütücü atmosferin aksine, iPhone ile çekilen 28 Yıl Sonra filmi farklı bir tarzı ortaya koyuyor.

Yenilikçi Bullet Time Teknolojisi

Filmin yönetmeni, Wired’a verdiği röportajda, filmde kullanılan 20 adet iPhone Pro Max’in özel bir düzeneğe yerleştirilerek çekimlerin yapıldığını ve “fakir işi bullet time” efektini başarıyla oluşturduklarını belirtti. Bu teknik, Matrix filmindeki ağır çekim sahnelerini anımsatıyor ancak daha taşınabilir ve düşük bütçeli bir şekilde gerçekleştiriliyor.

iPhone’lar sadece aksiyon sahnelerinde değil, tüm film boyunca kullanıldı. Özel lensler ve sabitleyiciler eklenerek iPhone’lar filmin ana kamerası haline getirildi. Yönetmen Boyle, çekimlerin çoğunu İngiltere’nin Northumbria bölgesinde gerçekleştirdi ve iPhone’un sunduğu mobilite avantajından faydalandı.

Boyle, Apple teknolojilerine aşina bir isim olmasının yanı sıra, doğal bir ortamda çekim yapılmasının gerekliliği nedeniyle iPhone’u tercih ettiğini belirtiyor. Telefonla çekim yapmanın büyük ekipmanlara gerek duymadan hızlı hareket etmelerini sağladığını dile getiriyor. Böylece, kıyamet sonrası dünyayı en sade haliyle ekrana taşımayı başardılar.

Related Posts

Türkiye Wing Foil Şampiyonası Datça’da başladı

Datça Yat Kulübü ve Dirik Surf Club Hotel ev sahipliğinde, Türkiye Wing Foil Şampiyonası, Muğla’nın Datça ilçesinde başladı.

Geleceği şimdiden satın alanlar bu madeni keşfetti: Teknolojide devrim yaratacak

Düşünsenize… Evde köşeye atılmış, çalışmayan bir eski bilgisayar, aslında geleceğin teknolojisini ayakta tutan elementleri barındırıyor olabilir!

Kirliliğe karşı yerli hamle! Otonom yerli robot denizleri arındırıyor! İşin uzmanları değerlendiriyor

Türkiye, çevre teknolojilerinde çığır açan bir yeniliğe imza attı. Geliştirilen insansız su üstü temizleme robotu “Smartium Clean” deniz ve göl yüzeylerindeki kirliliği hedef aldı. Yaklaşık bir metreye bir metre boyutlarındaki bu otonom araç …

Yapay zekayla dertleşmeyin: Yardım yerine tehlike saçıyor

Stanford Üniversitesi’nde yürütülen yeni bir çalışma, yapay zeka ile duygusal destek arayan kullanıcılar için önemli riskleri gözler önüne serdi. Terapi amaçlı kullanılan sohbet botları, özellikle kriz anlarında hem yetersiz hem de tehlikeli yanıtlar verebiliyor.

KKKA aşısında sona doğru: İnsan üzerinde çalışmalar başlayacak

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nde üretilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili aşıda, yakın zamanda insan üzerinde faz çalışmalarına başlanacağı bildirildi. Koronavirüs aşısı olan Turkovac’ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, yapılacak birkaç deneyin ardından her şeyin yolunda gitmesi halinde bu yılın sonunda insan faz çalışmalarına başlanabileceğini söyledi.

Vücudunuzun yeni kalkanı! Kendini iyileştiren teknoloji

Bilim dünyası, sağlık izleme teknolojilerinde devrim niteliğinde bir yeniliğe imza attı. Vücuda yapışarak biyolojik verileri gerçek zamanlı olarak izleyebilen ve hasar gördüğünde kendi kendini onarabilen bir elektronik deri (e-deri) geliştirildi. Bu …