AKSUNGUR, Milli Motor ile 40 Bin Feet Yüksekliğe Ulaştı

TEI-PD170 Motoruyla AKSUNGUR, 40.000 Feet İrtifasına Ulaştı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız hava aracı AKSUNGUR, milli motor TEI-PD170 ile gerçekleştirdiği uçuşta 40.000 feet yüksekliğe çıkarak TEI-PD170 irtifa rekorunu kırdı.

TUSAŞ’ın açıklamasına göre, AKSUNGUR, TEI tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen PD170 motoruyla yapılan uçuşta 40.000 feet irtifaya ulaştı. Bu uçuş, milli motor TEI-PD170’nin en yüksek irtifasına ulaşmasını sağladı.

Ayrıca, ASELSAN tarafından üretilen milli kamera AF500 ve ASPİLSAN’ın geliştirdiği milli ısıtıcılı bataryanın da AKSUNGUR ile test edildiği en yüksek irtifa uçuşu gerçekleştirildi.

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, yaptığı paylaşımda, AKSUNGUR’un 40.000 feet yükseklik başarısına vurgu yaparak, her başarıyla geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlediklerini belirtti. “Güçlü bir geleceğin teminatı olan bu başarıyla gurur duyuyorum. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Çeşitli faydalı yüklerle ve yeni yeteneklerle donatılan AKSUNGUR, geçtiğimiz hafta ASELSAN üretimi LGK81 ve LGK82 mühimmatlarıyla hedefleri tam isabetle vurmuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Tolga Yanık – Teknoloji

Related Posts

28 Yıl Sonra filmi neden iPhone ile çekildi?

Danny Boyle ve Alex Garland’ı yıllar sonra bir araya getiren 28 Yıl Sonra filminin çekimlerinde neden telefon kullanıldı?

Kirliliğe karşı yerli hamle! Otonom yerli robot denizleri arındırıyor! İşin uzmanları değerlendiriyor

Türkiye, çevre teknolojilerinde çığır açan bir yeniliğe imza attı. Geliştirilen insansız su üstü temizleme robotu “Smartium Clean” deniz ve göl yüzeylerindeki kirliliği hedef aldı. Yaklaşık bir metreye bir metre boyutlarındaki bu otonom araç …

Yapay zekayla dertleşmeyin: Yardım yerine tehlike saçıyor

Stanford Üniversitesi’nde yürütülen yeni bir çalışma, yapay zeka ile duygusal destek arayan kullanıcılar için önemli riskleri gözler önüne serdi. Terapi amaçlı kullanılan sohbet botları, özellikle kriz anlarında hem yetersiz hem de tehlikeli yanıtlar verebiliyor.

KKKA aşısında sona doğru: İnsan üzerinde çalışmalar başlayacak

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nde üretilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili aşıda, yakın zamanda insan üzerinde faz çalışmalarına başlanacağı bildirildi. Koronavirüs aşısı olan Turkovac’ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, yapılacak birkaç deneyin ardından her şeyin yolunda gitmesi halinde bu yılın sonunda insan faz çalışmalarına başlanabileceğini söyledi.

Vücudunuzun yeni kalkanı! Kendini iyileştiren teknoloji

Bilim dünyası, sağlık izleme teknolojilerinde devrim niteliğinde bir yeniliğe imza attı. Vücuda yapışarak biyolojik verileri gerçek zamanlı olarak izleyebilen ve hasar gördüğünde kendi kendini onarabilen bir elektronik deri (e-deri) geliştirildi. Bu …

Avrupa Büyükler Golf Şampiyonası Antalya’da başladı

Avrupa Golf Birliği (EGA) tarafından Antalya’da düzenlenen Avrupa Büyükler Golf Şampiyonası 30 ülkeden sporcuların katılımıyla başladı.