ChatGPT’nin ücretsiz sürümüne reklam gelebilir

OpenAI, ChatGPT İçin Yeni Adımlar Atıyor

OpenAI tarafından ücretsiz olarak sunulan güçlü metin üretim aracı ChatGPT için yeni stratejiler geliştirildiği konuşuluyor. Şirket, geniş kullanıcı kitlesinden gelir elde etme hedefiyle platformda reklam yerleştirme planları yapabilir. Bu adımın, ücretsiz sürümü kullanan kullanıcıları etkileyerek daha fazla kişiyi ücretli aboneliklere yönlendirmesi bekleniyor.

OPENAI’DAN CHATGPT İÇİN YENİ YÖNTEM

Şu anda farklı abonelik seçenekleri bulunan ChatGPT’nin ücretsiz sürümü de oldukça işlevsel özelliklere sahip olsa da OpenAI, bu durumu değiştirmek istiyor gibi görünüyor. Şirketin, Netflix, YouTube gibi platformlarda olduğu gibi reklamlarla desteklenen bir versiyon üzerinde çalıştığı söyleniyor.

The Information’ın bildirdiğine göre, OpenAI’ın 2029 yılına kadar 125 milyar dolarlık bir gelir hedefi bulunuyor. Bu hedefe ulaşmak için şirketin farklı stratejiler denemesi gerekiyor. CEO Sam Altman’ın reklamlara karşı olabileceğini belirtmesine rağmen, şirketin gelirini artırmak adına bu tür adımlar atabileceği konuşuluyor.

Related Posts

Türkiye Wing Foil Şampiyonası Datça’da başladı

Datça Yat Kulübü ve Dirik Surf Club Hotel ev sahipliğinde, Türkiye Wing Foil Şampiyonası, Muğla’nın Datça ilçesinde başladı.

Geleceği şimdiden satın alanlar bu madeni keşfetti: Teknolojide devrim yaratacak

Düşünsenize… Evde köşeye atılmış, çalışmayan bir eski bilgisayar, aslında geleceğin teknolojisini ayakta tutan elementleri barındırıyor olabilir!

28 Yıl Sonra filmi neden iPhone ile çekildi?

Danny Boyle ve Alex Garland’ı yıllar sonra bir araya getiren 28 Yıl Sonra filminin çekimlerinde neden telefon kullanıldı?

Kirliliğe karşı yerli hamle! Otonom yerli robot denizleri arındırıyor! İşin uzmanları değerlendiriyor

Türkiye, çevre teknolojilerinde çığır açan bir yeniliğe imza attı. Geliştirilen insansız su üstü temizleme robotu “Smartium Clean” deniz ve göl yüzeylerindeki kirliliği hedef aldı. Yaklaşık bir metreye bir metre boyutlarındaki bu otonom araç …

Yapay zekayla dertleşmeyin: Yardım yerine tehlike saçıyor

Stanford Üniversitesi’nde yürütülen yeni bir çalışma, yapay zeka ile duygusal destek arayan kullanıcılar için önemli riskleri gözler önüne serdi. Terapi amaçlı kullanılan sohbet botları, özellikle kriz anlarında hem yetersiz hem de tehlikeli yanıtlar verebiliyor.

KKKA aşısında sona doğru: İnsan üzerinde çalışmalar başlayacak

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nde üretilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili aşıda, yakın zamanda insan üzerinde faz çalışmalarına başlanacağı bildirildi. Koronavirüs aşısı olan Turkovac’ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, yapılacak birkaç deneyin ardından her şeyin yolunda gitmesi halinde bu yılın sonunda insan faz çalışmalarına başlanabileceğini söyledi.