LG, PHOLED ekran teknolojisi ile geliyor!

LG Display, OLED Teknolojisinde Devrime Hazırlanıyor

LG Display, OLED ekran teknolojisi alanında büyük bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirket, mavi piksel sorununu çözen mavi fosforesan OLED (PHOLED) teknolojisini ticarileştirdiğini duyurdu.

PHOLED Ekranlarının Özellikleri

OLED ekranlar, organik bileşiklerin ışık yayma özelliği sayesinde görüntü oluşturur. Bu bileşikler, genellikle floresan veya fosforesan içeren yapılar içerir. Fosforesan materyaller, daha az enerji tüketir ve uzun ömürlüdür; bu nedenle kırmızı ve yeşil piksellerde tercih edilir.


Ancak mavi piksellerdeki düşük verimlilik ve sınırlı ömür nedeniyle, hala floresan tabanlı çözümler kullanılmaktadır. Bu durum, ekran yanması gibi sorunlara yol açmaktadır.

Universal Display Corporation (UDC) ile işbirliği yapan LG Display, çift katmanlı bir panel mimarisi geliştirdi. Yeni mavi PHOLED panellerde bir katman yüksek verimli mavi fosforesan ışık sağlarken, diğer katman uzun ömürlü floresan mavi katmanı barındırır.


Yeni Teknolojiyle Enerji Tasarrufu Sağlanacak

LG Display’in açıklamasına göre, bu yeni teknoloji OLED TV’lerde %15’e varan enerji tasarrufu sağlayacak. Bu gelişme, bataryayla çalışan akıllı telefonlar, tabletler ve diğer mobil cihazlarda daha uzun pil ömrü anlamına gelecek.

LG Display’in, Apple, Samsung, Sony ve LG Electronics gibi büyük üreticilere panel tedarik etmesi göz önüne alındığında, bu teknolojinin yakın zamanda geniş bir cihaz yelpazesinde kullanılmaya başlanması beklenmektedir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Türkiye Wing Foil Şampiyonası Datça’da başladı

Datça Yat Kulübü ve Dirik Surf Club Hotel ev sahipliğinde, Türkiye Wing Foil Şampiyonası, Muğla’nın Datça ilçesinde başladı.

Geleceği şimdiden satın alanlar bu madeni keşfetti: Teknolojide devrim yaratacak

Düşünsenize… Evde köşeye atılmış, çalışmayan bir eski bilgisayar, aslında geleceğin teknolojisini ayakta tutan elementleri barındırıyor olabilir!

28 Yıl Sonra filmi neden iPhone ile çekildi?

Danny Boyle ve Alex Garland’ı yıllar sonra bir araya getiren 28 Yıl Sonra filminin çekimlerinde neden telefon kullanıldı?

Kirliliğe karşı yerli hamle! Otonom yerli robot denizleri arındırıyor! İşin uzmanları değerlendiriyor

Türkiye, çevre teknolojilerinde çığır açan bir yeniliğe imza attı. Geliştirilen insansız su üstü temizleme robotu “Smartium Clean” deniz ve göl yüzeylerindeki kirliliği hedef aldı. Yaklaşık bir metreye bir metre boyutlarındaki bu otonom araç …

Yapay zekayla dertleşmeyin: Yardım yerine tehlike saçıyor

Stanford Üniversitesi’nde yürütülen yeni bir çalışma, yapay zeka ile duygusal destek arayan kullanıcılar için önemli riskleri gözler önüne serdi. Terapi amaçlı kullanılan sohbet botları, özellikle kriz anlarında hem yetersiz hem de tehlikeli yanıtlar verebiliyor.

KKKA aşısında sona doğru: İnsan üzerinde çalışmalar başlayacak

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nde üretilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili aşıda, yakın zamanda insan üzerinde faz çalışmalarına başlanacağı bildirildi. Koronavirüs aşısı olan Turkovac’ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, yapılacak birkaç deneyin ardından her şeyin yolunda gitmesi halinde bu yılın sonunda insan faz çalışmalarına başlanabileceğini söyledi.