Melikgazi Belediyesi DigiEdu Projesi WSIS 2025’te Finale Kaldı

Melikgazi Belediyesi DigiEdu Projesi WSIS Prizes 2025’te Finale Kaldı

Melikgazi Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından desteklenen “İklim Değişikliği ile Mücadelede Dijital Belediyecilik Hizmetlerinin Artırılması (DigiEdu Project)” adlı projesi ile WSIS Prizes 2025 yarışmasında finale kaldı.

Belediyenin yaptığı açıklamaya göre, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından düzenlenen WSIS Prizes 2025 yarışmasında, e-Environment (e-Çevre) kategorisinde Melikgazi Belediyesinin DigiEdu projesi finale kalan projeler arasında yer aldı.

Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu yaptığı açıklamada, dijital belediyecilik hizmetlerinin çevresel sürdürülebilirlikle birleştirildiği projelerinin AB tarafından desteklendiğini ve ilgi gördüğünü belirtti.

Palancıoğlu, “Projemizin dünya çapında ses getiren WSIS Ödülleri’nde finale kalması, ilçemizin vizyoner yaklaşımlarının ve kurumsal kapasitesinin önemli bir göstergesidir. Vatandaşlarımızın desteğiyle bu başarıyı ödülle taçlandırmak istiyoruz. Tüm hemşehrilerimizi oylamaya katılmaya davet ediyorum.” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Muhammed Kısır – Güncel

Related Posts

Türkiye Wing Foil Şampiyonası Datça’da başladı

Datça Yat Kulübü ve Dirik Surf Club Hotel ev sahipliğinde, Türkiye Wing Foil Şampiyonası, Muğla’nın Datça ilçesinde başladı.

Geleceği şimdiden satın alanlar bu madeni keşfetti: Teknolojide devrim yaratacak

Düşünsenize… Evde köşeye atılmış, çalışmayan bir eski bilgisayar, aslında geleceğin teknolojisini ayakta tutan elementleri barındırıyor olabilir!

28 Yıl Sonra filmi neden iPhone ile çekildi?

Danny Boyle ve Alex Garland’ı yıllar sonra bir araya getiren 28 Yıl Sonra filminin çekimlerinde neden telefon kullanıldı?

Kirliliğe karşı yerli hamle! Otonom yerli robot denizleri arındırıyor! İşin uzmanları değerlendiriyor

Türkiye, çevre teknolojilerinde çığır açan bir yeniliğe imza attı. Geliştirilen insansız su üstü temizleme robotu “Smartium Clean” deniz ve göl yüzeylerindeki kirliliği hedef aldı. Yaklaşık bir metreye bir metre boyutlarındaki bu otonom araç …

Yapay zekayla dertleşmeyin: Yardım yerine tehlike saçıyor

Stanford Üniversitesi’nde yürütülen yeni bir çalışma, yapay zeka ile duygusal destek arayan kullanıcılar için önemli riskleri gözler önüne serdi. Terapi amaçlı kullanılan sohbet botları, özellikle kriz anlarında hem yetersiz hem de tehlikeli yanıtlar verebiliyor.

KKKA aşısında sona doğru: İnsan üzerinde çalışmalar başlayacak

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nde üretilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili aşıda, yakın zamanda insan üzerinde faz çalışmalarına başlanacağı bildirildi. Koronavirüs aşısı olan Turkovac’ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, yapılacak birkaç deneyin ardından her şeyin yolunda gitmesi halinde bu yılın sonunda insan faz çalışmalarına başlanabileceğini söyledi.